U srijedu, 27.02.2019. godine u prostoru stare škole u Novoj Jošavi održana je edukacija za 9 osobnih asistenata i 7 korisnika usluge osobne asistencije u okviru projekta „Moj asistent II“.
Polaznike edukacije na početku su pozdravile koordinatorica osobnih asistenata Milica Vejić i voditeljica projekta Lidija Stojković, a edukaciju na temu “Neovisno življenje i usluga osobne asistencije” održala je gđa. mr.sc. Mirjana Jakovčev, iz Slavonskog Broda. Sudionici  edukacije su kroz interaktivni pristup u učenju razgovarali o pruženoj usluzi osobne asistencije s obzirom na način i mjesto pružanja, specifičnostima komunikacije s osobama s intelektualnim teškoćama, mogućem unaprjeđenju kroz upoznavanje s primjerima dobre prakse iz svijeta, zadovoljstvu korisnika pruženom uslugom kao i primjenom Etičkog kodeksa.

Projekt “Moj asistent II” odobren je u okviru poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 1.587.109,91 kuna, financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda i iz proračuna Republike Hrvatske.Posredničko tijelo razine 1 je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dok je Posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje. Projekt se provodi 2 godine do 31. ožujka 2019.