U sklopu projekta „Šalji dalje“ koji od kolovoza 2017. godine provodi Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono iz Belišća, a čiji je partner na projektu Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica,  u utorak, 30. listopada 2018. godine  na volonterskoj točki u Virovitičko-podravskoj županiji ( prostor stare škole u Novoj Jošavi ) održana je edukacija pod nazivom „Biti volonter“- edukacija o volonterstvu za građane. Ovo je prva od šest takvih edukacija koje se organiziraju za ukupno 80 građana i volontera. Edukaciju su vodili predstavnici Volonterskog centra Osijek, Jelena Kamenko Mayer i Nikica Torbica koji su prisutne upoznali  s volonterstvom u Republici Hrvatskoj, zakonodavnim okvirom volonterstva, mogućnostima volontiranja, Etičkim kodeksom i drugim važnim dokumentima vezanim uz volontiranje. Osim toga, sudionici edukacije upoznali su se s principima i vrijednostima volontiranja te s modelima inkluzivnog volontiranja, volontiranja u timovima i školskog volontiranja kao načinima aktivnog sudjelovanja u životu lokalne zajednice.