6.siječnja 2023.g. u organizaciji Općine i Turističke zajednice Čačinci te pod generalnim pokroviteljstvom tvrtke Pan Parket, u sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša odigran je 9. humanitarni malonogometni turnir za pomoć Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica, a pod nazivom “Čačinci za Jaglace”.

Na turniru su sudjelovala četiri nogometna kluba: domaćin NK Mladost Čačinci, NK Papuk Osječko 1664 Orahovica, NK Sloga Zdenci i NK Mikleuš, a prva se svima u Čačincima zahvalila predsjednica “Jaglaca” Đurđa Šimatović.

-Hvala našim dragim Čačincima što su i deveti put organizirali ovaj turnir za nas, nama to jako puno znači i doista ne znamo kako zahvaliti. Hvala svim klubovima koji su se odazvali i od srca najveće hvala svima koji su nam ponešto donirali, a posebno generalnom pokrovitelju tvrtki Pan Parket koja je sve ove godine na ovom turniru s nama. Hvala svima od srca još jednom – rekla je Šimatović.

Turnir je otvorio načelnik općine Čačinci Alen Jurenac rekavši kako je ponosan što su Čačinci i ove godine pomogli “Jaglacu”.

-Prelijepa je ovo tradicija i zaista nema veće sreće nego pomoći ovakvoj udruzi i nama je velika čast i ponos što smo mogli ovo pripremiti. Hvala svim sudionicima, gledateljima, donatorima i našem Pan Parketu, hvala Čačincima koji su po tko zna koji put pokazali veliko srce – rekao je Jurenac.

Turnir su svojim dolaskom uveličali i gradonačelnik Orahovice Saša Rister, načelnik općine Mikleuš Robert Grabar te direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica.

Izvor:https://www.icv.hr/2023/01/na-9-humanitarnom-malonogometnom-turniru-cacinci-za-jaglace-prikupljeno-vise-od-14-tisuca-kuna/

Udruga Jaglac angažirala je djelatnike i volontere koji su u suradnji s općinom Čačinci i TZ Čačinci proveli uspješnu volontersku akciju povodom ove javne humanitarne manifestacije.