6.siječnja 2020. Čačinčani su ponovno pokazali veliko srce i sedmi se put ujedinili za pomoć Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica. Općina Čačinci i Turistička zajednica pod generalnim pokroviteljstvom tvrtke Pan Parket, organizirali su 7. humanitarni malonogometni turnir ‘’Čačinci za Jaglac’’, u sportskoj dvorani osnovne škole. Nogometno umijeće pokazale su momčadi Pan Parketa, Caffe bara Blues, Cafe bara DEF i NK Mladost Čačinci, a turnir je otvorio zamjenik načelnika Općine Čačinci Alen Jurenac.

– Hvala momčadima koje su se odazvale, sucima i svima koji su učinili i najmanji potez kako bi ovaj turnir i ove godine za naš Jaglac bio organiziran. Drago nam je da možemo pomoći i posebno velika hvala našim Čačinčanima, gledateljima koji su došli u velikom broju i pomogli u prikupljanju sredstava za pomoć ovoj humanitarnoj udruzi – rekao je Jurenac. Predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović teško je pronalazila riječi zahvale za turnir koji svake godine razveseli članove udruge Jaglac i pokazuje dobar primjer podrške lokalne zajednice.

– Mi se istinski trudimo svojim projektima svake godine omogućiti našim članovima normalan život i uključivanje u društvenu zajednicu. Ovaj turnir nešto je posebno, na njemu su naši članovi veseli, nasmijani, uživaju i osjećaju se ravnopravnim članovima društvene zajednice, a to je najvažnije. Hvala od srca Čačincima, Općini i Turističkoj zajednici, našim vjernim donatorima i prijateljima Pan Parketu, svim momčadima, kao i ovoj prekrasnoj publici koja nas uvijek podržava – rekla je Šimatović. U natjecateljskom dijelu, u poluzavršnim susretima Caffe bar DEF bio je bolji od Bluesa s 2:0, odnosno Pan Parket od momčadi NK Mladost s 2:1. Treće mjesto pripalo je Bluesu trijumfom nad NK Mladost od 3:1, a u velikom finalu slavio je Pan Parket pobijedivši DEF s 5:2. Posebna atrakcija bila je pogodak igrača DEF-a Kristijana Knjižeka, inače člana udruge Jaglac, s kojim je pogodak proslavila cijela dvorana. Sve utakmice sudio je sudački par Darko Krmpotić i Mario Nađ, a na kraju, na središte igrališta donesen je veliki ček s iznosom koji je prikupljen za Jaglac na ovome turniru. Jaglaci su visoko u zrak podignuli ček od 19.200 kuna.

– Za Jaglac smo uvijek tu, u nama imaju vjernog i čvrstog prijatelja. Kad god i koliko možemo uvijek ćemo pomoći, jer osmijeh Jaglaca za nas je neprocjenjiv – rekao je načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, koji je uručio zahvalnice zaslužnima te nagrade najboljima.(V.Grgurić)