16.svibnja 2019. u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama obilježen je Nacionalni dana osoba s intelektualnim teškoćama pod motom: „Stavi naočale – promijeni pogled“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Gradonačelnika Grada Zagreba u okviru provođenja aktivnosti Centra znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom, financiranog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. U sklopu programa predstavile su se udruge osoba s intelektualnim teškoćama sa svojim kulturno-umjetničkim nastupima i  izložbom svojih kreativnih ručnih radova.

Održan je i Okrugli stol  na temu „Zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama na otvorenom tržištu rada – pitanja i odgovori“, na kojem je sudjelovao i Robert Terfaloga, predstavnik udruge Jaglac Orahovica.

Više o događaju: http://www.savezosit.hr/nacionalni-dan-osoba-s-intelektualnim-teskocama_16-svibnja-2019-godine/