O nama

CILJEVI, CILJNE SKUPINE I PODRUČJA DJELOVANJA UDRUGE:

– promicanje jednakih prava osoba s invaliditetom i njihovih obitelji u skladu s hrvatskim i međunarodnim pravima osoba s invaliditetom
– razvoj i unapređenje politika za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, putem djelovanja na lokalne, regionalne i institucije Republike Hrvatske
– okupljanje osoba s invaliditetom, posebice osoba s intelektualnim teškoćama, članova njihovih obitelji, skrbnika, stručnjaka, građana, i cjelokupne javnosti za izvršavanje aktivnosti koje idu u korist i utječu na poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u svim životnim razdobljima
– razvoj i pružanje socijalnih usluga u zajednici za osobe s intelektualnim teškoćama i osobe s invaliditetom
– pružanje podrške obiteljima u suživotu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju u procesu integracije u odgojno obrazovni proces i osobama s invaliditetom u sustav socijalne skrbi.
Ciljne skupine Udruge s obzirom na članstvo i korisnike prema kojima je Udruga usmjerena su :
– djeca s teškoćama u razvoju
– mladi s teškoćama u razvoju
– osobe s invaliditetom, posebice osobe s intelektualnim teškoćama
– roditelji djece i mladih s teškoćama u razvoju
– roditelji osoba s invaliditetom
– volonteri
Udruga sukladno svojim ciljevima djeluje na područjima: Demokratska politička kultura, Gospodarstvo, Ljudska prava, Međunarodna suradnja, Obrazovanje, znanost i istraživanje, Održivi razvoj, Socijalna djelatnost, Sport, Zaštita zdravlja, Zaštita okoliša i prirode.

 

MISIJA UDRUGE

Poticanje društvenih, ekonomskih i političkih promjena s ciljem da se poboljša ekonomski, socijalni, obrazovni, zdravstveni i pravni status marginaliziranih skupina. Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i međusobna suradnja u svrhu jačanja socijalne kohezije.

 

UKRATKO O UDRUZI:

Udruga „Jaglac“ osnovana je 2002. godine i djeluje na području grada Orahovice te općina Čačinci, Zdenci i Crnac. Udruga broji 165 članova, od toga 51 osoba s invaliditetom.
Udruga je članica: Hrvatskog Saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, Mreže pružatelja socijalnih usluga SOS-NET i LAG-a Papuk u Orahovici.
Tijela Udruge:
1. SKUPŠTINA
2. PREDSJEDNICA UDRUGE – Đurđa Šimatović
3. UPRAVNI ODBOR UDRUGE – Ana Kukuruzović Boljkovac (Dopredsjednica udruge i Predsjednica upravnog odbora), Đurđa Šimatović, Mario Brajdić, Jasna Odobašić, Milan Jošavac, Svjetlana Krmpotić i Milan Babac (predstavnik Grada Orahovice).
Tajnica udruge: Milica Vejić Milovac

Provedba programskih aktivnosti „Jaglac“ – moj drugi dom:
ponedjeljak – petak 09:00 – 14:00 h

Radno vrijeme ureda Udruge: ponedjeljak – petak 7:00 – 15:00 h

 

 

 

Povećaj font
Kontrast