O nama

CILJEVI, CILJNE SKUPINE I PODRUČJA DJELOVANJA UDRUGE:

– promicanje jednakih prava osoba s invaliditetom i njihovih obitelji u skladu s hrvatskim i međunarodnim pravima osoba s invaliditetom
– razvoj i unapređenje politika za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, putem djelovanja na lokalne, regionalne i institucije Republike Hrvatske
– okupljanje osoba s invaliditetom, posebice osoba s intelektualnim teškoćama, članova njihovih obitelji, skrbnika, stručnjaka, građana, i cjelokupne javnosti za izvršavanje aktivnosti koje idu u korist i utječu na poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u svim životnim razdobljima
– razvoj i pružanje socijalnih usluga u zajednici za osobe s intelektualnim teškoćama i osobe s invaliditetom
– pružanje podrške obiteljima u suživotu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju u procesu integracije u odgojno obrazovni proces i osobama s invaliditetom u sustav socijalne skrbi.
Ciljne skupine Udruge s obzirom na članstvo i korisnike prema kojima je Udruga usmjerena su :
– djeca s teškoćama u razvoju
– mladi s teškoćama u razvoju
– osobe s invaliditetom, posebice osobe s intelektualnim teškoćama
– roditelji djece i mladih s teškoćama u razvoju
– roditelji osoba s invaliditetom
– volonteri
Udruga sukladno svojim ciljevima djeluje na područjima: Demokratska politička kultura, Gospodarstvo, Ljudska prava, Međunarodna suradnja, Obrazovanje, znanost i istraživanje, Održivi razvoj, Socijalna djelatnost, Sport, Zaštita zdravlja, Zaštita okoliša i prirode.

MISIJA UDRUGE

Poticanje društvenih, ekonomskih i političkih promjena s ciljem da se poboljša ekonomski, socijalni, obrazovni, zdravstveni i pravni status marginaliziranih skupina. Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i međusobna suradnja u svrhu jačanja socijalne kohezije.

UKRATKO O UDRUZI:

Udruga „Jaglac“ osnovana je 2002. godine i djeluje na području grada Orahovice te općina Čačinci, Zdenci i Crnac. Udruga broji 183 članova, od toga 54 osoba s invaliditetom.
Udruga je članica: Hrvatskog Saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, Mreže pružatelja socijalnih usluga SOS-NET i LAG-a Papuk u Orahovici.
Tijela Udruge:
1. SKUPŠTINA
2. PREDSJEDNICA UDRUGE – Đurđa Šimatović
3. UPRAVNI ODBOR UDRUGE – Ana Kukuruzović Boljkovac (Dopredsjednica udruge i Predsjednica upravnog odbora), Đurđa Šimatović, Robert Terfaloga, Mirjana Buneta Knežević, Anđelko Cvijetović, Svjetlana Krmpotić i Nives Katalinić (predstavnica Grada Orahovice).
Tajnik udruge: Robert Terfaloga

Radno vrijeme ureda Udruge, Kralja Zvonimira 53, Orahovica: ponedjeljak – petak 7:00 – 15:00 h

Provedba programskih aktivnosti „Jaglac“ – moj drugi dom u Kući Jaglac, Kralja Zvonimira 181, Orahovica:
Ponedjeljak – 14:00 – 18:00 h
utorak – petak 09:00 – 13:00 h