Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica provodi projekt Nauči me i uspjet ću! u partnerstvu s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, „MI“ udrugom roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju Požega, Centrom za socijalnu skrb Slatina, Virovitičko-podravskom županijom i Gradom Slatina te u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Požega.

U sklopu projekta provodi se Program dnevnih aktivnosti u zajednici za osobe s invaliditetom u tri udruge: udruga „Jaglac“ Orahovica, udruga Vretenac Slatina i udruga „MI“ Požega s ciljem širenja mreže socijalnih usluga na područja gdje je ona slabije razvijena.

Za prijevoz nove skupine korisnika udruge „Jaglac“ koji dolaze s područja Osječko-baranjske županije te šireg područja Virovitičko-podravske županije, u sklopu projekta nabavljeno je vozilo koje su korisnici s oduševljenjem dočekali u dvorištu nove kuće udruge „Jaglac“. Nabava vozila omogućiti će povećanje dostupnosti socijalnih usluga korisnicima iz udaljenijih područja i pružiti im mogućnost za sudjelovanje u projektnim aktivnostima.

Projekt Nauči me i uspjet ću! prijavljen je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca. Vrijednost projekta iznosi 1.492.970,50 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.