U sklopu projekta SOS-NET, Lokalni Volonterski centar “Zvono” iz Belišća, održati će dvije radionice na temu: “Biti volonter” na dvije lokacije:

14. listopada od 13-18 h u Udruzi Jaglac u Orahovici15. listopada od 13-18 h u Udruzi “MI” u Požegi.

Radionice su podijeljene u dva dijela: u prvom dijelu radionice budući volonteri će se upoznati s zakonitostima volontiranja u Republici Hrvatskoj, značajkama i vrijednostima koje volontiranje donosi u društvu, te vrijednosti volonterskog rada u odnosu na osobni rast, a u drugom dijelu upoznati će se s osnovnim značajkama razvoja osoba s intelektualnim teškoćama te načinima pružanja podrške u svakodnevnim aktivnostima.
Najavljene radionice „Biti volonter“ jedne su od brojnih aktivnosti u nizu, u okviru projekta SOS-NET, koje su usmjerene na usvajanje znanja i vještina članova, djelatnika i volontera u cilju osnaživanja kapaciteta organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga.
Više o projektu možete saznati na mrežnim stranicama nositelja i partnera.
Nositelj projekta: SOS-NET je Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono” iz Belišća, a partneri na projektu su: Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Jaglac” iz Orahovice, Udruga paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije (UPIT) iz Osijeka i Udruženje “Baranja” iz Luga. Projekt se provodi na području pet županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske.