19. siječnja 2023. održane su dvije interaktivne predstave „Karavan orkestar“ u izvedbi klaunovadoktora Udruge „Crveni nosevi“ za dvije skupine korisnike poludnevnog boravka udruge „Jaglac“ Orahovica u prostoru EPC Betanija Orahovica.

Interaktivna glazbena predstava Karavan Orkestar nastajala je nekoliko godina. Pažljivo osluškujući potrebe djece i mladih s umjerenim i težim teškoćama u razvoju, klaunovidoktori razvili su prilagođenu predstavu koja zadovoljava njihove potrebe za interakcijom te participacijom u kulturnim i umjetničkim događanjima.

Karavan Orkestar glazbena je priča u kojoj tri klaunadoktora tragaju za orkestrom te ga pronalaze u rehabilitacijskim ustanovama i udrugama. Program se odlikuje suptilnim pristupom, jednostavnom i gotovo neverbalnom komunikacijom koju klaunovidoktori ostvaruju s djecom i mladima, ostavljajući im prostor za reakciju, ma u kojem god obliku ona došla.

Klaunese koje su svojim nastupom očarale Jaglace su Petra Bokić iz Zagreba, Nina Sabo iz Rijeke te Matea Bublić iz Osijeka. Petra Bokić klaunesa je u Crvenim nosovima svih 13 godina postojanja ove udruge koja kroz svoju misiju prenosi prelijepu humanu poruku.

– Jako nam je drago da smo ovdje i već na prvi kontakt s Jaglacima ostvarili smo prekrasnu suradnju i zasigurno je ovo početak jednog divnog prijateljstva. Stalno smo u nekim udrugama, mjestima i centrima gdje igramo ovu predstavu i to su uvijek iznimno lijepi susreti i svi smo nakon toga prepuni dojmova, izjavile su klaunese.

– Stupili smo u kontakt s Crvenim nosovima i moram priznati da smo presretni što su stigli kod nas i pokazali dio svog rada. Bilo je jako lijepo, naši su Jaglaci oduševljeni i sretni, osmijeh im nije silazio s lica, a puno govori i činjenica kako su po odlasku s predstave svi zajedno pjevali pjesmu koja se provlači kroz cijelu predstavu. Od srca hvala klaunesama na predivnoj predstavi i druženju – rekla je koordinatorica programskih aktivnosti Udruge Jaglac Lidija Stojković.