Dana 23.12.2020. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije Kamenčići održala je online tribinu u sklopu projekta „Unaprjeđenje kompetencija koje doprinose trajnoj socijalnoj uključenosti“, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod. Na tribini su sudjelovali i predstavnici Udruge „Jaglac“.

Voditeljica projekta Snježana Jonjić je sudionicima predstavila ciljeve projekta i ostvarene rezultate. Cilj projekta je povećanje mogućnosti ulaska na tržište rada osobama s invaliditetom na području ŠKŽ i VPŽ, te mladima do 29 godina starosti na području BPŽ kroz održavanje programa obrazovanja za vrtlara, voćara, uzgajivača ljekovitog bilja, kao i održavanje programa neformalnog obrazovanja (specijalizirane radionice poljoprivrede, meke vještine i informatičke radionice) čime bi se istodobno doprinijelo smanjenju socijalne isključenosti i dodatne marginalizacije.

Tijekom razdoblja provedbe projekta 9 OSI na području VPŽ uspješno je završilo programe obrazovanja (3 za voćara i 6 za uzgajivača ljekovitog bilja) i sudjelovalo u specijaliziranim radionicama poljoprivrede, informatike i mekih vještina.