24. svibnja u prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini,  Udruga “Vretenac” obilježila je Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama i 45 godina od osnutka udruge priredbom ”Stavi naočale – promijeni pogled”. Na priredbi su nastupili učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, članovi Udruge osoba s invaliditetom s plesno-scenskim igrokazom „Štrumfovi dobra srca“, Društvo „Naša djeca“ Slatina, mali zbor Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina, Mateo Mihalić, Silvija Oreški, Jakov Margaretić, OSIT Vretenac Slatina s pjesmom “Daruj ljubav” i udruga Jaglac. Zahvaljujemo organizatorima i svim prisutnima za predivnu atmosferu i sinergiju koju samo ovakvi događaji mogu stvoriti.

Jaglaci su izveli Boal dramu “Moderna legenda o Ružici” koja je nasmijala i oduševila prisutne. Ovo je druga izvedba Boal drame koja osobama s intelektualnim teškoćama olakšava izvedbu jer pamte situacije u kojima stvaraju improvizirane razgovore koji su jedinstveni i neponovljivi. Zahvaljujući podršci režisera Maria Kovača, koji je u dva navrata posjetio i pružio aktivnu podršku korisnicima udruge Jaglac provedbom radionica i pripremom prve drame “Prvi dan na poslu”, ova druga drama je prava uspješnica za osobe s intelektualnim teškoćama koji ne da su samo razvili svoje govorne i dramske vještine, već su i podigli nivo samopoštovanja. Zahvaljujemo još jednom režiseru Mariu Kovač, volonterki Nives Brusač (koja je osmislila i uvježbavala ovu dramu) i našim djelatnicima Ivonama i Marinu jer bez njih Jaglaci ne bi zasjali ovakvim sjajem!