26.svibnja 2022. godine korisnici trogodišnjeg programa “Jaglac” – moj drugi dom posjetili su udrugu Vretenac koja je dobila novi prostor u Posjetiteljsko- interpretacijskom centru “EPIcentar Sequoia Slatina”
Zahvaljujemo udruzi Vretenac koja je bila odličan domaćin, a nešto više o programu susreta pod nazivom “SekvojIN PIKNIK” rekla nam je Helena Dereš, djelatnica udruge Vretenac:
“Aktivnosti smo započeli radionicom pod nazivom „Smijeh i pokret“ pod vodstvom edukacijske rehabilitatorice Ivane Sabolić, sa kojom smo se kroz pokret pokušali razgibati i razbuditi te pripremiti za daljnje izazove.
A, ubrzo je uslijedio izazov na slijedećoj radionici „Znanje i otkrivanje“ s edukacijskom rehabilitatoricom Patricijom Karaman koja nam je pripremila kviz znanja i nakon toga potragu u kojoj smo pomoću karte našli slova i spojili ih u cjelinu: SEKVOJA!
Kako bi se nakon ovih silnih aktivnih zadataka malo odmorili, potrudio se volonter Udruge Vretenac, Slatina; Patrik Karaman, bacc.fizioterapije sa kojim smo se putem vježbi disanja relaksirali i opustili.
I kako to na svakom pravom PIKNIKU biva, druženje smo nastavili na dekicama, sa sokovima, kiflicama, grickalicama i slasticama koje je za nas pripremila naša Sandra Jadek kojoj se ovim putem od srca zahvaljujemo, kao i našoj volonterki i djelatnici koje su se brinule za nas i da sve bude za 5.
Sve ostalo i još puno toga reći će Vam fotografije u nastavku!”