U subotu, 27. travnja, deset predstavnika Udruge osoba s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica sudjelovalo je na 10. sportskim susretima udruga osoba s intelektualnim teškoćama (OSIT), koji su ove godine održani u Daruvaru. Organizator susreta je Savez udruga OSIT, a domaćin Udruga “Korak dalje” Daruvar. Sudjelovalo je 25 udruga iz cijele Hrvatske što je do sada bio najveći broj sudionika.

Okupljanje je bilo ispred Gradskog poglavarstva gdje su dobrodošlicu zaželjeli predstavnici Grada, Županije, predsjednica Udruge ”Korak dalje” Renata Žukina i Mirjana Jakovčev, predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama koja je i proglasila sportske susrete otvorenim.

Susreti klubova su jedinstvena prilika za osobe s intelektualnim teškoćama kako bi sudjelovali u raznim sportskim igrama te imaju mogućnost zajedničkog druženja s članovima prijateljskih udruga i sudjelovanja u glazbeno-plesnom programu. Ovim putem čestitamo domaćinu na dobro odrađenoj organizaciji te svim sudionicima ovog desetog jubilarnog susreta.