26. siječnja u Orahovici u predvorju Gradske knjižnice i Gradskog muzeja u organizaciji  Grada Orahovice, Turističke zajednice i Gradske knjižnice provedena je Noć muzeja na temu „Muzej i sport“ u kojoj su sudjelovali: učenici osnovne i srednje škole iz Orahovice, Plivački klub, Nogometni klub „Papuk“, Teniski klub, Udruga „Jaglac“ i povjesničar-amater Duško Rađenović.

“Dobrodošlicu brojnim posjetiteljima u ime organizatora, Grada Orahovice, Turističke zajednice i Gradske knjižnice, poželjela je ravnateljica Gradske knjižnice Jelena Mihelčić, među ostalim podsjećajući, da je cilj Noći muzeja, prepoznavanje muzeja kao baštinske ustanove koja ima identitet a koji se može iskoristiti u održivom razvoju turizma ali i ovakvim sadržajima poticati na edukativno korištenje slobodnog vremena. Potom je gradonačelnica Ana-Marija Petin, zahvalila svima na sudjelovanju i iskazala zadovoljstvo što može otvoriti ovakav događaj….Potom su posjetitelji, osim što su razgledali osvojene pehare sa županijskih i državnih natjecanja, u kratkim prezentacijama čuli o sportskim uspjesima Sportskog školskog društva osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, koji djeluje kroz programe, natjecanja i projekte a iz sportskog kuta,kroz aktivnosti Školskog sportskog kluba „Viktoria“, odbojku, košarku, rukomet, stolni tenis i kros, predstavili su se i učenici srednje škole Stjepan Ivšić. Plivački klub je video prezentacijom i izlaganjem brojnih osvojenih medalja govorio o svojim uspjesima, a nogometaši i tenisači izložili su svoje nagrade i pehare. Zanimljivu priču argumentiranu izložbom fotografija iz obiteljske zbirke, o počecima organiziranog bavljenja sportom u Orahovici, koje datira od davne 1925.godine, posjetiteljima je ispričao orahovački povjesničar amater Duško Rađenović. U Orahovici se najprije igrao nogomet, potom 1927.godine osnovan je ženski rukometni klub, igrao se tenis, a zabilježeno je i mačevanje. Stari Orahovčani bavili su se tridesetih godina prošlog stoljeća i planinarenjem i skijanjem. Svoje sportske aktivnosti predstavili su i članovi Udruge „Jaglac“ Orahovica, koji su izmamili oduševljenje svih posjetitelja, predstavljajući svoje uspjehe u sportskim natjecanjima pod okriljem Hrvatskog saveza udruga s intelektualnim teškoćama koji obuhvaća 31 udrugu i organizator je sportskih susreta. Prošle godine sudjelovali su na sportskim susretima u Pločama iz kojih su se vratili s osvojenim medaljama i peharima. Sudjelovali su i na drugim sportskim natjecanjima u organizaciji Saveza osoba s invaliditetom, Vukovarske udruge „Golubica“ i na Danu udruga grada Orahovica.” (preuzeto s portala Grada Orahovice:http://www.orahovica.hr/posljednje-vijesti/3973-odrzana-noc-muzeja-u-gradskom-muzeju-orahovica)