17. prosinca 2020.  šest članova Operativnog tima, a od toga 5 članova projektnog tima udruge “Jaglac” sudjelovalo je na studijskom putovanju u Vukovar koje je financirano od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
Cilj studijskog putovanja: uspostavljanje suradnje u području razmjene znanja i iskustva u radu s osobama s invaliditetom, posebice iskustva i specifičnosti u provedbi sportskih programa za osobe s invaliditetom, infrastruktura za osobe s invaliditetom i razmatranje mogućnosti zajedničke suradnje u budućnosti.
Tijekom studijskog posjeta Vukovaru održana su dva sastanka: prvi u Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar s predstavnicima udruge i drugi u Javnoj ustanovi Sportski objekti Vukovar s ravnateljem ustanove i s ravnateljicom osnovne škole Josipa Matoša Vukovar koji su partneri na provedbi projekta  INsport.
Udruga Jaglac zahvaljuje svojim domaćinima na održanim sastancima koje smo uspjeli provesti u skladu s preporukama mjerodavnih tijela u cilju suzbijanje i sprečavanja pandemije uzrokovane COVID 19, ali nažalost bez kontakta s korisnicima.

16. i 18. prosinca 2020. proveden je 4. modul dvodnevne edukacije na temu “Liderstvo i motivacija” za članove projektnog tima koje je provela mr.sc. Darija Krstić.

Udruzi Jaglac odobrena je trogodišnja institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini u 2019.g. koju financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u iznosu od 249.130,00 HRK. na godišnjoj razini. (1.1.2020. – 31.12.2022.) Institucionalnom potporom udruga Jaglac osigurati će provedbu dva prioriteta koja su neophodna za održivost stabilnosti te razvoj potencijala rada organizacije civilnog društva:1. redefiniranje (preoblikovanje) organizacijske strukture i načina djelovanja i 2. stabiliziranje i razvijanje prioritetnih programskih aktivnosti. Više o tome: https://udrugamrorah.hr/institucionalna-podrska-2020-2022/

Tijekom prve godine provedbe provedene su edukacije u području razvoja vještina u četiri dvodnevna modula: Komunikacijske i prezentacijske vještine, Organizacija rada i upravljanje vremenom, Proaktivni pristup u razvoju lokalne zajednice i Liderstvo i motivacija; savjetovanje u području redefiniranja postojeće organizacijske strukture; mentoriranje i supervizija djelatnika i vodstva Udruge u izradi Strateškog i Operativnog plana udruge “Jaglac” te dva studijska posjeta koje su doprinijele jačanju kapacitete projektnog i operativnog tima udruge “Jaglac”.