U srijedu, 25.05.2016. na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, od 11 do 12,30 sati bit će održano okupljanje predstavnika organizacija civilnog društva s područja Slavonije i Baranje.

OCD koje bi na okupljanje poveli i svoje korisnike, a koji se otežano kreću ili nemaju način osigurati prijevoz, mogu organizirati okupljanje u svojim mjestima uz poziv medijima da poprate događanje.

Okupljanje je organizirano kao inicijativa OCD pod nazivom “Pet do dvanaest” i svrha je ukazati na situaciju vezanu uz degradaciju udruga u Hrvatskoj i smanjenje proračunskih sredstava Odlukom Vlade o preraspodjeli sredstava unutar dijela prihoda od igara na sreću za 2016. godinu koja je provedena jednostrano ne poštujući demokratske principe koji su zadnjih godin postali standard u komunikaciji vlasti i civilnog sektora.

Pozivamo sve predstavnike, članove, aktiviste, volontere, korisnike, ali i građane koji prepoznaju značaj OCD u svakodnevnom funkcioniranju njihovih lokalnih zajednica.