2021. godina je u znaku obilježavanja desete obljetnice Europske godine volontiranja, povodom koje se naglašava nekoliko ključnih značajki modernog razumijevanja koncepta volonterstva u Europi, a to su osnaživanjezahvalnostinkluzivni angažman te međusektorska suradnja i dijeljenje resursa.

Budući da najvažnija snaga volontiranja leži u slobodnoj i dobroj volji da budemo tu za druge i za zajednicu, ove godine smo odlučili kampanjom dodatno odati priznanje volonterima koji su pomagali i pomažu u kriznim situacijama, promovirajući primjere dobre prakse kroz volonterske priče i on-line kampanju na društvenim mrežama.

“UPOZNAJTE NAS I POSTANITE DIO NAŠEG TIMA”

od 27.rujna do 2 listopada 2021. godine udruge “Jaglac” će na svom FB predstaviti priče svojih volontera u cilju promicanja primjera dobre prakse

“ZABAVI SE S JAGLACIMA”

3. listopada 2021. u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice Grada Orahovice održati će se 28. prvenstvo u kuhanju čobanca, a od 18 h  je koncert  tamburaškog sastava “Gazde” u Središnjem gradskom parku u Orahovici. Ovogodišnje događanje je humanitarnog karaktera za udrugu “Jaglac”.

Program i potreba za volonterima:

1. Kuhanje čobanca – ekipa udruge “Jaglac” – podrška u pripremi – trebamo 3 volontera

2. Igre u organizaciji udruge Piccollo – asistenti u provedbi igara – trebamo 5 volontera

3. Priprema kokica i lepinja –  trebamo10 volontera

Svi građani koji se žele uključiti u ovu humanitarno-volontersku akciju mogu se javiti: telefonom 033 674 110; i u Inbox FB udruge Jaglac.