Manifestacija Hrvatska volontira će se ove godine održati od 21. do 26. svibnja 2018. te će se, kao i prošle godine, održati zajedno s manifestacijom Ureda za udruge Vlade RH pod nazivom Dani otvorenih vrata udruga. Svrha ovog udruživanja je pružiti dodatne informacije vezane uz rad udruga te ukazati na njihovu važnost djelovanja u društvu. A njezin slogan neka nas prati i kroz tjedne i mjesece koji dolaze: Što je dobro za tebe, usrećiti će i druge, a uz kolege sreća je još veća! Volontiraj – biraj zajednicu u kakvoj želiš živjeti. (preuzeto i više o manifestaciji: http://hrvatska.volontira.vcz.hr/ )

Udruga Jaglac prijavila je dva događaja:

1. “Stranice prijateljstva”  – http://hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1243Udruga Jaglac u suradnji sa školskim volonterskim klubom “In Spe” SŠ Stjepan Ivšić Orahovica organizira volontersku akciju čišćenja polica u prostorijama Gradske knjižnice u Orahovici, Trg pl. Mihalovića 1, 33515, Orahovica. Akcija će se održati 23.05. 2018. godine s početkom u 9:00 sati, predviđeno vrijeme trajanja akcije je do 12:00 sati. Inkluzivni volonteri udruge Jaglac i učenici članovi školskog volonterskog kluba pomoći će djelatnicima Gradske knjižnice u čišćenju polica i sortiranju knjiga, te na taj način dali svoj doprinos kroz volonterski rad.
  2. Dani otvorenih vrata Udruge Jaglac Orahovica: 24.-25. svibnja 2018. 10-12 h u prostoru Udruge Jaglac, Kralja Zvonimira 53. Orahovica  – http://hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1238