U petak, 8. lipnja  2018. u Gradskoj vijećnici u Orahovici Đurđa Šimatović, Predsjednica udruge Jaglac,  potpisala je Ugovor s Gradom Orahovica o dodjeli financijskih sredstava za podršku 3. godišnjem programu “Jaglac” – moj drugi dom Udruge Jaglac za 2018. godine u iznosu od 18.000,00 HRK.

Gradonačelnica  Ana-Marija Petin i pročelnica JUO grada Orahovice, Marija Šafer, pojasnile su da je Povjerenstvo ove godine ocjenjivalo kvalitetu projekata i transparentnost utrošenih sredstava u prošloj godini, što je i odredilo iznos odobrenih sredstava. Za rad 22 udruge i realizaciju njihovih projekata, Grad je namijenio 162.000,00 kuna za tekuću godinu, a sredstva su osigurana gradskim proračunom. (izvor http://www.orahovica.hr/posljednje-vijesti/4286-za-rad-udruga-civilnog-drustva-162-000-00-kuna-iz-proracuna-grada-orahovice)

Udruga Jaglac zahvaljuje Povjerenstvu i Gradu Orahovica koji su prepoznali potrebu podrške 3. godišnjem programu “Jaglac” – moj drugi dom, koji provodi unatoč smanjenom iznosu financiranom od strane MDOMSP zahvaljujući projektima JLS/RS i donacijama građana.