U utorak, 29.02.2019. godine u prostoru udruge Jaglac održana je edukacija za 9 osobnih asistenata i 7 korisnika usluge osobne asistencije u okviru projekta „Moj asistent II“.
Polaznike edukacije na početku je pozdravila voditeljica projekta Lidija Stojković, a edukaciju na temu “Komunikacija i tolerancija” održala je gđa. Tena Anić, mag. rehab. eduk. iz Miva Art Belišća. Sudionici  edukacije su kroz interaktivni pristup učenja, temeljen na iskustvenom učenju odraslih, upoznati s osnovama dobre komunikacije, rješavanjem sukoba i asertivnim ponašanjem.

Projekt “Moj asistent II” odobren je u okviru poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 1.587.109,91 kuna, financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda i iz proračuna Republike Hrvatske.Posredničko tijelo razine 1 je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dok je Posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje. Projekt se provodi 2 godine do 31. ožujka 2019.