U ponedjeljak, 22. veljače i utorak 23. veljače 2021. godine Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica održala je dvije edukacije za korisnike usluge osobne asistencije  i osobne asistente u sklopu projekta  „Moj asistent III“.

Edukacije je vodio gosp. Pavle Perković iz Centra za savjetovanje, edukaciju i osobni razvoj PsihoPLANET, a obuhvaćene su sljedeće teme edukacija:

1. „Kako izbjeći sagorijevanje i osloboditi se krivnje i završna evaluacija projekta“ za članove obitelji osoba s intelektualnim teškoćama:
  • Metode i kvaliteta pružanja usluge osobne asistencije
  • Komunikacijski izazovi i osvještavanje poteškoća bivanja članom obitelji s osobom s intelektualnim teškoćama.
  • Upoznavanje sa sagorijevanjem i metode izbjegavanja istog.
  • Evaluacijski listić – Moje zadovoljstvo pruženom uslugom.
  • Podrška članovima obitelji koje imaju osobu s intelektualnim teškoćama.
  1. „Upoznavanje s posljedicama stresa na poslu osobnog asistenta osobama s intelektualnim teškoćama i završna evaluacija projekta“ za osobne asistente:
  • Analiza ostvarenja pružene usluge korisnicima.
  • Prijedlozi za kvalitetniju komunikaciju i kvalitetnije obavljanje posla osobnog asistenta osobama s intelektualnim teškoćama.
  • Upoznavanje sa posljedicama stresa na poslu osobnog asistenta osobama s intelektualnim teškoćama.
  • Metode prepoznavanja i izbjegavanja posljedica

Projekt Moj asistent III odobren je u okviru poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 2.498.678,01 kuna, a sufinanciran je iz Europske unije sredstvima Europskog socijalnog fond. Uz partnersku udrugu Vretenac Slatina, do sada je u projekt uključeno 29 korisnika usluge osobne asistencije i 40 osobnih asistenata.