Do sada su provedene dvije inkluzivne volonterske akcije radova u vrtu udruge “Jaglac” na dvije lokacije i to 29.4. i 10. 5. 2022. godine.
Zajedničkim snagama  odradili smo pripremu tla i sadnju krumpira i ranog povrća, a potom sadnju: rajčice, paprike, bundeva i batata u naša dva vrta.

Udruga “Jaglac” zahvaljuje svim vrijednim volonterima i djelatnicima, a posebno:
  • OPG Mihaljenović Milanu iz Duzluka za  zimsku i proljetnu obradu tla u naša dva vrta
  • obitelji Saćer za ustupanje drugog vrta
  • gosp. Marinku Rožmariću za ustupanje “honde” za finu pripremu tla i Ivanu Žegeru za rad s “hondom”
  • Srednjoj školi Stjepan Ivšić Orahovica, prof. Danijelu Stojkoviću i učenicima smjera cvjećari za uzgoj i donaciju gotovih sadnica rajčice (500 kom)
  • OPG Vučinić za sadnice paprike,
  • DVD Orahovica gosp. Robertu Orina za dovoz vode za zalijevanje vrta

Drugu volontersku akciju udruga “Jaglac”  prijavila je pod nazivom “Prikupimo sadnice, pa zajedno u gredice!” u sklopu manifestacije Hrvatska volontira koju organizira Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske  kako bi  istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz  civilnog, javnog i poslovnog sektora. Kampanja Hrvatska volontira održava se od 11. do 14. svibnja 2022.

U drugoj volonterskoj akciji  sudjelovalo je13 volontera, od toga 4 predstavnika poslovnog sektora koji su zajedno odradili 52 volonterska sata.

Više o manifestaciji: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/