9. srpnja 2019. Udruga Jaglac postala je ponosni vlasnik nove kuće u ulici Kralja Zvonimira 181,Orahovica zahvaljujući donaciji dva kuma i njihovih obitelji: Tomislava Zelić iz Njemačke i Daniela Smiljanić iz Čačinaca.

Veliko hvala donatorima, a  i bivšim vlasnicima kuće – Jehovinim svjedocima, Kršćanskoj vjerskoj zajednici koju su spustili cijenu samo za nas kako bi mogli kupiti ovo kuću. Lanac dobrote se širi tako da se uključuju i drugi donatori od prijevoda dokumentacije pro bono do volonterske akcije koja se planira za utorak,16.7. od 8 -14 h  kako bi prostor uredili i opremili za otvorenje koje se planira u petak, 19.7.2019. u 10 h. Ako i vi želite sudjelovati na bilo koji način javite nam se!

Namjena kuće je za provedbu projektnih i programskih aktivnosti s korisnicima udruge Jaglac,  dok se ne obnovi zgrada u Novoj Jošavi, također u vlasništvu udruge Jaglac, za pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka. U našoj novoj kući planiramo započeti razvoj društvenog poduzetništva – novi strateški pravac udruge Jaglac koji bi trebao osigurati veću financijsku stabilnost udruge i ujedno omogućiti zapošljavanje korisnika i drugih ranjivih skupina u našoj lokalnoj zajednici.  U skladu navedenog, Udruga Jaglac priprema se za prijavu na Poziv “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika- Faza I”.

Sjedište Udruge i dalje ostaje u gradskom prostoru u najmu u Kralja Zvonimira 53, Orahovica za potrebe administrativno-financijskih poslova djelatnika (voditelja i koordinatora projekata/progarma), sastanaka i dijela aktivnosti s korisnicima, posebice u vanjskom prostoru i vrtu.