27. veljače 2020. korisnici programa, predstavnici roditelja, djelatnika i volontera  posjetili su COOR u Virovitici. Tijekom ovog jednodnevnog studijskog posjeta suradnicima u VPŽ  vidjeli smo njihov novi prostor i družili se s korisnicima poludnevnog boravka. Zahvaljujemo COOR-u na iskazanom gostoprimstvu u nadi skorog susreta u Orahovici.

4. ožujka 2020. održan je Zajednički sastanak korisnika, roditelja, djelatnika i volontera na kojem je Lidija Stojković, voditeljica programa predstavila planirane i ostvarene rezultate programa. Sudionici su ispunili Evaluacijske upitnike temeljem kojih će se dobiti uvid u zadovoljstvo korisnika ponuđenim aktivnostima programa kao i njihov utjecaj na unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom. Dobiveni rezultati poslužiti će i kao temelj za pisanje novog programa u cilju unaprijeđena socijalne usluge poludnevnog boravka za osobe s invaliditetom.

5. ožujka 2020. provedena je radionica stručne podrške djelatnicima u neposrednom radu s korisnicima s mentalnim teškoćama s prim.mr.sc. Elvirom Koić dr.med.. Udruga Jaglac zahvaljuje na podršci u nadi nastavka ove suradnje.

12. ožujka 2020. održane su 6. radionice stručne podrške partnera CZSS Virovitica, Podružnica Obiteljski centar. Tamara Sadlovski, prof. rehabilitator održala je radionicu s korisnicima programa dok je Sandara Matošina Borbaš, prof. psiholog. održala radionice s roditeljima i članovima obitelji. Zahvaljujemo partnerima na dosadašnjoj suradnji. Po završetku radionica dogovoren je okvirni plan za nastavak ove suradnje kroz novi 3. godišnji program.

“Jaglac” – moj drugi dom – Inovativna socijalna usluga i model skrbi u zajednici koji pridonosi neovisnom življenju i socijalnom uključivanju  osoba s invaliditetom je 3.godišnji  program koji financira MDOMSP na godišnjoj razini s 240.000,00 kn u trajanju od: 1.6.2017.- 31.5.2020. Program je sufinanciran kroz donacije građana, humanitarne akcije i male projekte JLS/RS.

Partneri na programu su Grad Orahovica, CZSS Slatina, podružnica Orahovica i CZSS Virovitica, podružnica Obiteljski centar.

Opći cilj programa: doprinijeti razvoju nedostatnih usluga socijalne skrbi  u cilju prevencije institucionalizacije, te  povećanje  socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama (IT) i  osoba s invaliditetom (OSI) u VPŽ.

Specifični cilj programa: omogućiti inovativnu socijalnu uslugu i model skrbi na području Grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci i Crnac  te doprinijeti  neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavanju radnih navika 30 osoba s IT i OSI  u cilju poboljšanja  kvalitete života osoba s IT i OSI.