Zahvaljujući volonterskom doprinosu 18 djelatnika Grawe osiguranja iz Osijeka, Našica, Požege i Slatine 6. listopada 2017. provedena je prva akcija korporativnog volontiranja na staroj školi u Novoj Jošavi. Volonteri su oličili zidove te obojali lamperiju i stolariju. Osim svog dobrovoljnog rada donirali su materijal za rad, domjenak i osvježenje. Zahvaljujemo djelatnicima Grawe osiguranja kao i osnovnoj školi Ivane Brlić- Mažuranić koja nam je ustupila prostor nove škole za potrebe ove akcije.

“Grawe Hrvatska već nekoliko godina zaredom provodi korporativno volontiranje. 2013.godine sudjelovalo je 30,5% ukupno zaposlenih u GRAWE Hrvatska d.d..2014.37,31%,2015 42,9% a 2016. 45% . U 2017. Je za sada prijavljeno 340 volontera, a kako se bliže termini pojedinih akcija, zainteresirani se još prijavljuju te se očekuje da će brojka preći 50% zaposlenika. Ove godine se provodi 18 volonterskih akcija diljem Hrvatske ,jedna od njih je i akcija uređenja stare škole u Jošavi. Upoznata sam s radom Udruge Jaglac , te nam je ove godine pripala posebna čast da doprinesemo njihovom radu tako što smo pomogli pri uređenju stare škole u Jošavi, koju je udruga dobila na korištenje. Osim donacije u obliku potrebnog materijala za rad pri uređenju škole, Grawe djelatnici sudjeluju i svojim radom. Vrijeme koje smo proveli s korisnicima udruge i osjećaj da smo pomogli potrebitima je neprocjenjivo. Vjerujem da bi se svi moji kolege volonteri složili da smo mi ovom akcijom dobili najviše i zato veliko hvala udruzi Jaglac.” – izjavila je Milena Urban, voditeljica tima u Odjel za zastupničku prodaju,Našice.

Udruga Jaglac uređuje prostor stare škole kao volontersku točku u VPŽ na projektu “Šalji dalje“. Nositelj projekta “Šalji dalje” je Udruga “Zvono” Belišće, a partneri su Udruga Jaglac, dvije srednje škole: ”Stjepan Ivšić” Orahovica i ”Marko Marulić” Slatina te udruga ”Slap” Osijek i Grad Belišće. Projekt je usmjeren razvoju volonterstva na području tri slavonske županije, Osječko – baranjske, Požeško – slavonske i Virovitičko – podravske i financira ga Europska unija u sklopu ESF Poziva “Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa” u iznosu od 1.171.822,24 HRK. U sklopu ovoga projekta djelomično će se renovirati prostor stare područne škole u Novoj Jošavi – volonterke točke u VPŽ koji će se koristiti za potrebe provedbe aktivnosti kako ovog projekta tako i za ostale programske aktivnosti udruge Jaglac.