3. studenog 2021. godine u prostoru Nacionalne Zaklade za razvoj civilnog društva u Zagrebu, Đurđa Šimatović, Predsjednica udruge “Jaglac” potpisala je Ugovor o financiranju projekta Društveno poduzetništvo udruge “Jaglac” u sklopu ESF natječaja „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“

4. studenog 2021. održan je 1. partnerski sastanak u prostoru udruge “Jaglac” Orahovica u okviru kojeg su dogovoreni konkretni početni koraci.

“Ovaj projekt je prvi konkretni iskorak u smjeru društvenog poduzetništva iako od samih početaka rada udruge korisnike potičemo na rad kroz aktivnosti svakodnevnog življenja i kroz aktivnosti radne okupacije. Unazad nekoliko godina započeli smo s provedbom krojačke i drvne radionice u okviru 3. godišnjeg programa “Jaglac” – moj drugi dom, a naše proizvode uglavnom smo izlagali u okviru različitih javnih manifestacija u lokalnoj zajednici. Započeli smo i otvorenu konkretnu suradnju s nekim lokalnim tvrtkama koje su prepoznale poduzetnički napor udruge te nam doniraju novac za nabavu materijala.” – izjavila je Đurđa Šimatović, Predsjednica udruge Jaglac.

Podatci o projektu:

Vrijednost projekta: 1.025.104,66 kn

Upravljačko tijelo/Posredničko tijelo razine 1: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Posredničko tijelo razine 2: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

Nositelj projekta: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice

Partner: Compound Effect,- obrt za savjetovanje i usluge, Osijek

Trajanje projekta: 21 mjesec

Ciljevi projekta: Stjecanje stručnih i poslovnih sposobnosti i vještina o društvenom poduzetništvu zaposlenika i nezaposlenih članova Udruge Jaglac koja planira započeti poslovanje prema društveno-poduzetničkim principima, Povećati vidljivost društvenog poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije putem informiranja javnosti i umrežavanja dionika

Očekivani rezultati projekta: Razvoj i promocija društvenog poduzetništva udruge Jaglac u regiji;  zapošljavanje 5 pripadnika ranjivih skupina za rad u krojačkoj radionici; izrada poslovnog plana; adaptacija i opremanje prostora krojačke radionice; izrada web trgovine.