30.travnja 2021. godine provedena je radionica unutarnje evaluacije projektnog i operativnog tima u cilju unaprijeđena organizacijskog razvoja. Ova radionica je nastavak i primjena edukacije “Timski rad” koju je provela Sonja Vuković iz Udruge Slap Osijek, a vodila ju je Lidija Stojković, voditeljica Operativnog tima pod mentorstvom Sonje Vuković. U okviru radionice provedena su dva upitnika: Test Organizacijske klime i Upitnik o osobnom razvoju djelatnika, uspoređeni su i analizirani rezultati u cilju usklađenja razumijevanja cilja/vizije/svrhe djelovanja Udruge; jasnije podjele uloga i odgovornosti te dobre i učinkovite komunikacije.

U skladu s Pravilnikom o zapošljavanju, organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta udruge “Jaglac”  imenovan je Operativni tim udruge koji je odgovoran za operativno djelovanje i usklađenje provedbe zajedničkih i projektnih poslova djelatnika. Operativni tim koji vodi koordinatorica programskih aktivnosti udruge Jaglac ukupno broji 9 članova (koordinatorica rada i financijskog poslovanja udruge “Jaglac”; voditelji i koordinatori projekta i izvoditelji aktivnosti 3. godišnjeg programa “Jaglac” moj drugi dom i asistentica u provedbi aktivnosti s korisnicima na projektu “Nauči me i uspjet ću!”). Iz Operativnog tima proizlaze i dva manja tima: Projektni tim i Stručni tim koji su osnovani u cilju efikasnije i kvalitetnije provedbe planiranih aktivnosti u okviru 4 strateška programa udruge i dobrog upravljanja ljudskim i materijalnim resursima.

Udruzi Jaglac odobrena je trogodišnja institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini u 2019.g. koju financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u iznosu od 249.130,00 HRK. na godišnjoj razini. (1.1.2020. – 31.12.2022.). Ugovor se potpisuje za svaku godinu nakon odobrenih kvartalnih izvješća. Udruga Jaglac je u 2. godini provedbe (1.1.2021..31.12.2021.) u istom iznosu. Više o tome: https://udrugamrorah.hr/institucionalna-podrska-2020-2022/