1. i 14. listopada 2020. Udrugu Jaglac posjetili su studenti VI godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku (MEFOS) u sklopu kolegija “Zdravlje u zajednici” Katedre za javno zdravstvo, pratnji prof.dr.sc. Maje Miškulin, dr.med. i Doc.dr.sc. Ivana Miškulin, Docent.

Lidija Stojković, koordinatorica programskih aktivnosti udruge „Jaglac“ predstavila je rad udruge i „Program inkluzije i prevencije institucionalizacije kroz pružanje socijalnih usluga za osobe s invaliditetom“ u višenamjenskoj dvorani „Papuk“u Orahovici. Nakon izlaganja i kratkih uputa studenti su se uputili na 3 lokacije i uključili u rad s 4 skupine korisnika pod vodstvom  izvoditelja aktivnosti poludnevnog boravka udruge „Jaglac“ kako bi sve aktivnosti proveli u skladu s preporukama mjerodavnih tijela za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19. Prva skupina studenata pridružila se inkluzivnoj volonterskoj akciji razvrstavanja knjiga u Gradskoj knjižnici nakon preseljenja, druga skupina je u prostoru EPC Betanija provela radno – okupacijske aktivnosti: čišćenje lavande i izrada božićnih čestitki, a treća i četvrta skupina su u prostoru nove kuće udruge „Jaglac“ sudjelovali u aktivnostima završnih radova na izradi vrećica/vješalica s lavandom i izrađivali vijenac za vrata dok je četvrta skupina prvo razgovarala na temu „Zdrava prehrana i prevencija pretilosti“, a potom su izradili tanjure zdravih obroka. U kratkom predahu zaigrali smo neke sportsko-rekreacijske igre.

Idući tjedan, 20. i 21. listopada planira se provedba radionica sa sličnim sadržajem za još dvije grupe studenata kako bi ukupno mogli primiti 4 skupine studenata.

Udruga „Jaglac“ zahvaljuje MEFOS-u na ukazanom povjerenju i nastavku višegodišnje suradnje; Gradu Orahovica i EPC Betanija Orahovica na ustupljenom prostoru i najmu opreme.