5.veljače u Zagrebu  je održana „Konferencija o usluzi osobne asistencije“ u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom i Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na kojoj je Predsjednica Saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, mr. sc. Mirjana Jakovčev  održala prezentaciju na temu „Iskustva provođenja usluge osobne asistencije“. Na Konferenciji su prisustvovale ministrica MDOMSP Nada Murganić, saborska zastupnica Ljubica Lukačić i savjetnica ministrice Zvjezdana Bogdanović, kojima je predsjednica Saveza mr. sc. Mirjana Jakovčev iznijela prijedloge za poboljšanje usluge osobne asistencije.Udruga Jaglac, kao članica Saveza udruga osoba i intelektualnim teškoćama, pruža uslugu osobne asistencije u kontinuitetu od 2015. godine. Kroz projekte “Moj asistent II” i “Moj asistent III” udruga Jaglac trenutno pruža uslugu osobne asistencije za 21 korisnika.

Ministrica Murganić naglasila je da će se na uslugama osobne asistencije ustrajati te da se utvrđuju smjernice za donošenje Zakona o usluzi osobne asistencije, čiji bi nacrt, po odluci Vladina povjerenstva, trebao biti pripremljen do kraja srpnja.