od 15. – 17. prosinca 2017. predstavnici Udruge Jaglac sudjelovali su na kampu u Tuheljskim Toplicama koji je organizirao Savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama provedbom trogodišnjeg programa (2017.-2020.) MDOMSP pod nazivom „II – Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove“. Kamp je organiziran za predstavnike udruga članica (predsjednici i tajnici udruga, voditelji podrške u boravcima i samostalnom stanovanju, osobe s intelektualnim teškoćama i njihovi roditelji), a  sudjelovalo je 140 sudionika iz 28 udruga članica Saveza.

Predsjednica Saveza Mirjana Jakovčev otvorila je Kamp i pozdravila sve prisutne, a nakon pozdravne riječi pravnica Saveza Božena Kuk održala je prezentaciju na temu „Zakonodavne odrednice za osnivanje Zaklade“ u kojoj je navela potrebne korake koje udruga treba poduzeti ukoliko želi osnovati zakladu i podijelila potrebne dodatne obrasce. Predstavnice MDOMSP Bojana Antić Brzica, voditeljica odjela za pripremu i provedbu projekata i programa udruga i Anica Ježić, načelnica sektora za međunarodnu suradnju, informirale su udruge o načinima financiranja za provođenje programa i o novinama u natječajnoj dokumentaciji. U okviru programa održane su i druge zanimljive radionice.