Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica postala je poznata po realizaciji projekata usmjerenih izravno svojim korisnicima. Jedan od takvih je i “Priroda u mom vrtu”, odobren u okviru financijskih podrški pod nazivom “Lokovez” Zaklade Slagalica iz Osijeka, koji je okončan svečanošću u prostoru udruge.

Projekt se odvijao u dvije faze. Prva je bila prikupljanje donacija u lokalnoj zajednici, pri čemu smo morali dobiti potvrde donatora da će sudjelovati u projektu. Time smo dobili nekoliko poklona, a to su drvo za uređenje sjenice u našem dvorištu od tvrtke Ciprijanović Orahovica, potom besplatna izrada namještaja u sjenici od strane Zorana Soma iz Čačinaca te na kraju predavanje prof. Alke Turalije na završnici projekta. Druga je faza bila izrada te sjenice i namještaja, a moram reći da smo u sklopu projekta prijavili i uređenje dvorišta, no zbog krize u državnom proračunu Vlada je smanjila sredstva nacionalnim zakladama pa smo neke aktivnosti morali otkazati. Svakako ćemo ih odraditi u sklopu nekog drugog projekta. Od srca zahvaljujem donatorima jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni projekta ni prelijepe sjenice koja krasi dvorište udruge. Do kraja projekta preostala nam je još samo izrada projektnog letka – rekla je predsjednica “Jaglaca” Đurđa Šimatović

U sklopu programa svečanosti završetka projekta profesorica Alka Turalija s Poljoprivrednog fakulteta Osijek održala je predavanje “Očuvanje krajobraza i valorizacija krajobraznih vrijednosti”, kojem su uz korisnike “Jaglaca” te roditelje i volontere nazočili i učenici 3. razreda komercijale Srednje škole Stjepana Ivšića.

Izvor: Glas Slavonije