Jaglačev projekt pod nazivom „Moj asistent“ iz poziva natječaja „Širenje usluge osobne asistencije“ završava 28.10.2016., no korisnici usluge osobne asistencije, njihovi roditelji i osobni asistenti s radošću su dočekali vijest da se usluga nastavlja do realizacije novog natječaja.

Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike 28.10.2016. sklopiti će ugovore iz nacionalnih sredstava sa svakom Udrugom pojedinačno koja je provodila projekt unutar poziva „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom HR 2.3.05“ o nastavku pružanja usluge osobne asistencije za iste korisnike, sve do osiguravanja usluge osobne asistencije putem otvorenog poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe sa invaliditetom“ koji se planira objaviti početkom studenoga ove godine, unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.

Na novom natječaju udruge mogu prijaviti veći broj korisnika usluge osobne asistencije, koji će uspješnim prijaviteljima omogućiti pružanje usluge osobne asistencije u naredne dvije godine.

Do raspisivanja novog natječaja u studenom potrebno je žurno prikupiti svu dokumentaciju za potencijalne nove korisnike, kako bi se isti poslali na procjenu Odbora za utvrđivanje potrebe za uslugom osobne asistencije. Odbor će utvrditi ispunjavaju li predloženi korisnici sve uvjete za osiguravanje usluge osobne asistencije te će ih rangirati sukladno utvrđenom stupnju potrebne podrške od strane osobnog asistenta o čemu će donijeti Uvjerenje.

Samo korisnici koji dobiju Uvjerenje mogu biti prihvatljivi korisnici na novom natječaju.

U iščekivanju objave Poziva za prijavu projektnih prijedloga udruga Jaglac objavljuje

POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA POTENCIJALNE NOVE KORISNIKE USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE

za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osobe s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjem u dobi od 18 – 65 godina da se žurno prijave u udrugu Jaglac.
Sve potrebne informacije mogu se dobiti u udruzi „Jaglac“ radnim danom od 8 – 12 sati ili na telefon 033 674 110 ili mob. 099 2144 288.

Krajnji rok za prijavu je 02.11.2016.