U organizaciji Zaklade Slagalica u srijedu, 29. ožujka 2017. godine u Hotelu Osijek održana je svečana dodjela pete Nagrade JohannKohlhoffer za filantropa godine za Slavoniju i Baranju.
Riječ je o Nagradi koja je ujedno poticajni alat za razvoj gospodarstva te način da se javno istaknu tvrtke ili obrtnici koji su svojim ljudskim, materijalnim ili financijskim resursima podržali neprofitne akcije ili organizacije od općeg dobra i interesa,a u svrhu daljnjeg promoviranja i poticanja filantropije u zajednici.

Za najboljeg filantropa u 2016. godini izabrana je tvrtka Pan Parket d.o.o. koju je nominirala Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama „Jaglac“. Tvrtka već niz godina podržava udrugu „Jaglac“ kao generalni sponzor Humanitarnog malonogometnog turnira „4 kafića“ u Čačincima od kojega je sav prikupljeni prihod doniran za potrebe rada Udruge. Osim toga, tvrtka prema svojim financijskim mogućnostima sponzorira i mnoge druge udruge, klubove i institucije i svojim donacijama pomaže u njihovom daljnjem razvoju i djelovanju.
Nagradu je uručio direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura, a prisutnima se obratila i obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak.

Nagrada nosi ime osječkog gostioničara JohannaKohlhoffera koji je davne 1782. godine cijeli svoj imetak ostavio za izgradnju sirotišta u Osijeku, a čiji su primjer slijedili i osječki kožar JosefHuttler te prosvjetar Christian Monsperger čime je osnovana prva zaklada u Osijeku.
Vođeni istim primjerom, Zaklada Slagalica Nagradu je počela dodjeljivati od 2013. godine za područje Osječko-baranjske županije, a od ove godine Nagrada postaje regionalna i dodjeljuje se za područja 5 slavonskih županija: Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske.

Sama Nagrada daje priliku udrugama i drugim organizacijama civilnog društva kao i krajnjim korisnicima donacija da javno izraze svoju zahvalnost donatorima. S druge strane, Nagrada daje mogućnost i samim tvrtkama da dobiju veću podršku javnosti za projekte u koje vjeruju i kojima istinski doprinose. Organiziranje i dodjela Nagrade je idealna prilika za promociju stvarnog partnerstva i suradnje između poslovnog sektora i organizacija civilnog društva, prilika da se javnosti u zajednici prikaže humana i odgovorna strana poslovanja koja se često ne vidi.